8 Ιανουαρίου 2016

Τέλος εορτών

Οι γιορτές τελείωσαν και το μόνο που έμεινε για να μας τις θυμίζει είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Λίγο καταθλιπτικό πλέον γιατί δεν έχει  την μαγεία της προσμονής.

Και κλασσικά είναι το τελευταίο που θέλω να κάνω να μαζέψω τα στολίδια και να τα πακετάρω στις κούτες όπως κάθε χρόνο.Φαντάζομαι δεν είναι μόνο ότι είναι κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει  αλλά είναι και η μελαγχολία που μας φέρνει για το τέλος των εορτών.
Υπάρχει όμως και η προσμονή για την καινούρια χρονιά που όλοι ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο , σε κάτι περισσότερο , σε κάτι διαφορετικό.

Inventive mommy
Δεν φαίνεται λτυπημένο χωρίς τα στολίδια και τα λαμπάκια του;
Φέτος για να πω την αλήθεια δεν έβαλα ιδιαίτερους στόχους. Ίσως γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαζα στόχους και προσπαθούσα με πολύ κόπο να τους πραγματοποιήσω.Φέτος είπα να το αλλάξω λίγο και να αφήσω να έρθουν τα πράγματα από μόνα τους - όσο γίνεται αυτό για μένα γιατί έχω μια τάση όταν θέλω κάτι να σκυλιάζω να το καταφέρω. Ίσως γιατί έχει έρθει και μια ψυχική κούραση να παλεύω συνέχεια για τα απλά. Όχι ότι δεν έχω όνειρα και φιλοδοξίες, αυτά περισσεύουν!

Είπα λίγο να χαλαρώσω από τις υπερβολικές σκέψεις και τα υπερβολικά όνειρα. Λίγο πιο χαλαρά και πιο ήρεμα και να αφήσω να κυλήσουν τα πράγματα λίγο μόνα τους.

Ίσως φέτος να καταφέρω πιο πολλά  γιατί ως γνωστόν όταν κάτι το κυνηγάς και το προσπαθείς πολύ αυτό δεν γίνεται.

Όμως και αυτή η χαλάρωση που επιδιώκω δεν είναι ένας στόχος;
Ίσως ήρθε η ώρα μετά από όλα όσα έχουν γίνει, να κυλήσει το ποτάμι πιο ήρεμα. Άλλωστε τα έχω βάλει τα πράγματα σε μια σχετική τάξη πλέον.

Αυτό μάλλον που πρέπει να μου ευχηθώ και να προσπαθήσω είναι να μην παίρνω τόσο τοις μετρητοίς και να μην μεγαλοποιώ τις καταστάσεις.

Να ένας στόχος λοιπόν για φέτος για μένα.

Εύχομαι σε όλους να έχουμε καλή χρονιά με λιγότερα ζόρια και περισσότερα όνειρα!