30 Οκτωβρίου 2015

Ταξιδιωτικές εντυπώσεις - Cavo Olympo και Δίον

Ένα ταξίδι στην Πλάκα Λιτοχώρου σε ένα ξενοδοχείο 5άστερο από εκείνα τα ξενοδοχεία που τα βλέπουμε σε φωτογραφίες ή σε διαφημίσεις και τα λιμπιζόμαστε. Πραγματικά ένα ξενοδοχείο πολύ luxury. Cavo Olympo λοιπόν.


Είχαμε πάει για καφέ και φαγητό πριν από λίγο καιρό και μπήκε σκοπός να μείνουμε κιόλας για να "δούμε " και από κοντά τις υπηρεσίες του. Το τζιτζίκι είχε κατ'ενθουσιαστεί με τις πισίνες που με το ζόρι κρατιόταν να μην βουτήξει.Εξωτερικές πισίνες από εκείνες που χάνεται το μάτι σου στην θάλασσα, εσωτερική πισίνα,spa. Μπορείτε να φανταστείτε!.

Το φαγητό βέβαια είναι gourmet που δεν ενδείκνυται για παιδιά αλλά ο σεφ αποζημίωσε το τζιτζίκι με ένα χάμπουργκερ απίστευτο - έτρεχαν τα δικά μου τα σάλια.
Είπαμε να το επισκεφτούμε αλλά δυστυχώς στην εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου δεν επιτρέπονται μικρά παιδιά. Οπότε για απολαύσω εγώ λίγο relax και spa δεν θα έπρεπε να είχα το τζιτζίκι μαζί μου,όπερ και έπραξα έτσι.

Απόλαυσα την σάουνα, το χαμάμ μου και το μπάνιο στην πισίνα και μασάζ. Σαν ξενοδοχείο συστήνεται ανεπιφύλακτα αξίζει τα λεφτά του αν και δεν μπορείς να το πεις kids friendly- δεν διαφημίζεται άλλωστε έτσι. Πάντως υπήρχαν αρκετές οικογένειες με τα παιδιά τους.

Και μετά από την πολυτέλεια και το relax είπαμε να το γυρίσουμε και λίγο στον πολιτισμό.Επισκεφτήκαμε το Δίον - το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο.
Εισιτήριο για το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο 6€ το άτομο- θα έλεγα ότι είναι καλά.Το αρχαιολογικό μουσείο συμπαθητικό με πολύ ευγενικούς υπαλλήλους να μας βοηθήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.
Το αρχαιολογικό πάρκο ....... Εκεί βλέπεις την κατάντια της Ελλάδος . Το μόνο που έχει μείνει στους Νεοέλληνες είναι η ιδέα ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Στην είσοδο του πάρκου ακούς μουσική υπόκρουση σκυλάδικα ή ότι μπορεί να παίζει ο σταθμός εκείνη την ώρα. Είμαι του σκυλάδικου αλλά σε κάποιους χώρους δεν ταιριάζει.Και αυτό που χτυπάει στο μάτι στην είσοδο είναι το κόκκινο ψυγείο της Coca Cola. Το μαγαζί με τα αναμνηστικά φυσικά ήταν κλειστό - μην ζητάμε και πολλά. Το πάρκο μαγευτικό , χάνεται το μάτι σου στο πράσινο και στα δέντρα. Υπάρχει μονοπάτι καλοφτιαγμένο που ακολουθείς και ας πούμε μια σήμανση καλούτσικη .

Από εκεί και πέρα αυτό που βλέπεις είναι πέτρες. Ναι, πέτρες έτσι απλά μέσα στα χόρτα . Βλέπεις την παρακμή και να μην είναι φροντισμένα τα μνημεία.


Πάντως αν και εκνευρίστηκα με την όλη όψη του αρχαιολογικού πάρκου αξίζει έστω και σαν βόλτα με τα παιδάκια σας. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και σίγουρα τα παιδιά θα εκτιμήσουν την φύση και τον περίπατο μέσα σε ένα τέτοιο πάρκο.