7 Νοεμβρίου 2014

Πρακτικές λύσεις για τον πονόλαιμο

Έχουμε μπει πια στον Νοέμβριο στην κατεξοχήν εποχή που αρχίζουν και έρχονται οι ιώσεις η μια πίσω από την άλλη. Δεν βοηθάει και ο καιρός με αυτήν τη μούχλα , Λονδίνο έχουμε καταντήσει πια.

Φέτος την πρωτοκαθεδρία την έχει  η μαμά και ευτυχώς όχι το τζιτζίκι.Λίγο μύτη μπουκωμένη , λίγο κούραση παραπάνω που έχουμε όλες οι μαμάδες δεν θέλει και πολύ. Ήρθε και ο πονόλαιμος. Λες και έχεις τσουγκράνα και ξυραφάκια στον λαιμό και δεν μπορείς να καταπιείς με ευκολία και τσούζει και καίει.Και ως κλασική μαμά όπως όλες μας δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία και φυσικά δεν πάμε και στον γιατρό - σιγά για ένα πονόλαιμο, ανάξιο λόγου.

Οπότε γιατροσόφια και πάλι γιατροσόφια γιατί έχω βαρεθεί και τα σούρτα φέρτα στους γιατρούς και στα φάρμακα. Άσε που οι επισκέψεις σε γιατρούς και για φάρμακα έχει καταντήσει ακριβό σπορ.

Αρχίζουμε λοιπόν με τσάι του βουνού με μέλι, φλαμούρι με μέλι , χαμομήλι με μέλι και ότι άλλο μπορεί να κυκλοφορεί στο σπίτι από τέτοια ροφήματα. .Το μέλι πάντα απαίτητο γιατί μαλακώνει το λαιμό και έχει και αντισηπτική δράση. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε μέσα στα ροφήματα και χυμό από λεμόνι που επίσης έχει αντισηπτική δράση.Χλιαρά όχι καυτά γιατί το καυτό ερεθίζει  περισσότερο τον πονεμένο λαιμό.

Inventive mommyΑφού είδα και αποείδα για καμιά βδομάδα είπα να κάνω κάτι λίγο πιο δραστικό και πήγα στο φαρμακείο και πήρα το Hexalen Spray το οποίο είναι αντισηπτικό διάλυμα. 
 
Έχει το καλό ότι  ενδείκνυται επίσης και για ένα μεγάλο πλήθος λοιμώξεων της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας και των δοντιών όπως φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, άφθες, ουλίτιδα, μυκητιάσεις κλπ. οπότε μας μένει και για άλλες χρήσεις. Και το καλύτερο βέβαια είναι ότι δεν ξεπαραδιάστικα, κάνει μόνο 1,90€ το μπουκαλάκι των 40ml.
 
Το χρησιμοποίησα τέσσερις φορές πρωί - βράδυ και μπορώ να πω ότι ο λαιμός μου σχετικά συνήλθε. Ευτυχώς πάει και αυτό τη γλίτωσα όπως φαίνεται εύκολα γιατί τα τελευταία δυο χρόνια έχω αποκτήσει μια ευαισθησία σε ότι αφορά φαρυγγιτίτιδες και  λαρυγγίτιδες .

Τα παραπάνω δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή και για οποιαδήποτε πληροφορία καλό είναι να ενημερώνεστε από τον γιατρό σας.