12 Μαρτίου 2014

Ο κόσμος των παζλ

Στα γενέθλιά μας μας κάνανε δώρο τα πρώτα μας παζλ. Από εκείνη την ημέρα ο μικρός δεν ασχολείται με τίποτα άλλο εκτός από τα παζλ.Έχει ξετρελαθεί. Για να πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα του άρεσαν τόσο πολύ που θα ξεχνούσε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του.

Το πρώτο παζλ το οποίο το έχει ερωτευτεί στην κυριολεξία είναι ο "Κεραυνός"
Όπου και να πάμε πρέπει να τον έχουμε μαζί μας.

inventive mommy

inventive mommy


Το τζιτζίκι όμως αποφάσισε ότι ήθελε και άλλο παζλ . Έτσι άδραξε την ευκαιρία  και όταν πήγαμε σε ένα παιχνιδομάγαζο  πήραμε ακόμα ένα.

inventive mommy


inventive mommy

Το καλό είναι πως στην συσκευασία μέσα υπάρχουν 3 διαφορετικά παζλ με 20 , 36 και 50 κομμάτια.
Ασχολείται με τις ώρες χωρίς να ζητάει ιδιαίτερα να είμαι δίπλα του ή να τον βοηθάω παρά μόνο όταν κάνουμε τα μεγάλα παζλ των 50 κομματιών. Αυτά τον δυσκολεύουν λίγο και ζητάει την συνδρομή της μαμάς.

Όπως διάβασα και τελευταία στο letsfamily σε μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγο  τα παζλ φαίνεται ότι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν αρτιότερη κατανόηση των θετικών επιστημών ώστε να αντιλαμβάνονται και να διαπρέπουν στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.
Συνεπώς, τα παιχνίδια μνήμης, παζλ, σπαζοκεφαλιές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την τόνωση του εγκεφάλου του παιδιού και συνδράμουν στην ανάπτυξη ορισμένων από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που θα χρειαστούν για το μέλλον τους και πιο συγκεκριμένα στον συντονισμό χεριού-ματιού, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης.

 Οπότε τι καλύτερο παιχνίδι που επίσης και η μαμά συμμετέχει ενεργά χωρίς να βαριέται.