18 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα

Έχουμε μπει για τα καλά στον χορό των Χριστουγέννων.

Στολίσαμε δέντρο και κάναμε και χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες κάποιες όχι με πολύ επιτυχία αλλά ας το πω δημιουργούμε "παραδόσεις" με τον μικρό.

Την έμπνευση την πήρα από ένα ποστ της αγαπημένης Μάχης. Έτσι είπα και εγώ μαζί με τζιτζίκι να κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες απόπειρές μας.

Είπα πρώτα να κάνω τα στολίδια από ζυμάρι. Απλή η αλατοζύμη και ο τζιτζίκης θα έβρισκε την χαρά του να ζυμώνει. Πήραμε τα υλικά , ξεκινήσαμε το ζύμωμα , κάναμε τα στολίδια μας.Μέχρι εδώ καλά. Στις οδηγίες έλεγε για ψήσιμο στους 250 , 1ώρα και 40λεπτά. Ήσυχη η κυρία τα βάζω στον φούρνο αλλά μάλλον η θερμοκρασία ήταν σε βαθμούς Φαρενάιτ γιατί μετά από λίγο ψιλοάρπαξαν.

Έγιναν λίγο καφετιά , καμία σχέση με αυτά που έβλεπα αλλά δεν το έβαλα κάτω  αποφάσισα κάποια να τα σώσω. Πήρα κόλα glitter και έβαλα τον μικρό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και ιδού το αποτέλεσμα.

Κάναμε και αστεράκια με χαρτόνι και κλωστή.Δεν τα λες και τρελό καλλιτέχνημα αλλά τα κάναμε εμείς. Κάτι δικό μας για το δέντρο μας.

Τώρα μας μένει να κάνουμε τα κουλουράκια μας να έχουμε για την Πρωτοχρονιά που θα έρθει ο Άι Βασίλης και θα μας φέρει δώρα πολλά δώρα όπως λέει και το τζιτζίκι μου.