21 Μαΐου 2013

Τα λουλουδάκια μας

Έχει πολύ καιρό που είχα αποφασίσει ότι δεν θα αφήσω τον κήπο στο χάλι του. Μου την είχε δώσει που είχε τα χάλια του και είπα να ασχοληθώ λίγο μαζί του. Είναι και πολύ καλή ψυχοθεραπεία.Εδώ και ένα μήνα περίπου ασχολούμαστε με κηπουρική.Πάρε λουλούδια και χώμα , βάλε στις γλάστρες, σκάψε το χώμα, πότισε.

Λοιπόν πήρα 8 βασιλικούς - μη γελάτε - μπας και σωθούμε λίγο από τα κουνούπια - πλατύφυλλους και με μικρό φύλλο αλλά για να πω την αλήθεια δεν βλέπω να κάνουνε και πολύ δουλειά.
Πήρα ντάλιες , καζάνια -είναι από τα λίγα λουλούδια που κρατάνε όπως οι μολόχες και τα γαρύφαλλα , και κάτι μικρά άσπρα και μωβ λουλουδάκια που δεν θυμάμαι το όνομά τους αλλά μου είπαν ότι και αυτά διώχνουν τα κουνούπια. Ίδωμεν.
 


Καθαρίσαμε και τις λεβάντες μας από τα αγριόχορτα και με λίγη περιποίηση πήραν τα επάνω τους και άνθισαν.

Και βέβαια είχα και τον βοηθό μου το τζιτζίκι που έβαζε και έβγαζε χώμα από τις γλάστρες και φυσικά τις ποτίζει. Το καλύτερο παιχνίδι για τον κύριο.Σαν ποτιστήρι έχει ένα μπουκάλι στο οποίο έχω ανοίξει τρύπες στο καπάκι του.

  


Οι τριανταφυλλιές μας έχουν γίνει δέντρα ,τριανταφυλλόζουγκλα καταντήσαμε.
Μαζέψαμε και τριαντάφυλλα και για ανθοδοχείο κάναμε ένα παλιό μπιμπερό του τζίτζικα.Αυτά τα λίγα μόνο φέτος .Αλλά βέβαια με "τρώγεται" να φυτέψω και άλλα μόνο που θέλουν δουλειά και που να βρεις χρόνο . Που θα πάει όμως όλο και κάτι ακόμα θα φυτέψω και θα σκαρφιστώ.