22 Μαρτίου 2013

Καλώς τις ψείρες

Ψείρα εδώ, κόνιδα εκεί, ζήτω που καήκαμε.
Κολλήσαμε και εμείς ψειρίτσες και μιλάω στον πληθυντικό γιατί κόλλησε και η μαμά. Μ' αρέσει που λένε ότι τα αγοράκια δεν κολλάνε εύκολα.

Είχε μια βδομάδα ο μικρός που ψιλοξυνόταν αλλά δεν είχα δώσει σημασία γιατί νόμισα ότι ήταν από όλα αυτά τα δερματικά που είχαμε τελευταία ή κάποια χαζοαλλεργία της άνοιξης.
Έλα όμως που ξύσιμο επιδεινώθηκε και άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά ή μάλλον ψείρες καλύτερα.

Κυριακή πρωί τον ψάχνω και δεν χρειάστηκε και πολύ γιατί είδα την πρώτη ψείρα να περπατάει.
Εξαιρετικά!!! Τρέχω στο φαρμακείο - ευτυχώς υπήρχε ανοιχτό στην περιοχή μας - πήρα αντιφθειρικό σαμπουάν και ξεκίνησε η επιχείρηση εξόντωση ψειρών.Έβγαλα αποικίες ολόκληρες δεν πίστευα στα μάτια μου.Ευτυχώς καθόταν ο καημένος που τον χτένιζα.

Και βέβαια μετά αλλαγή μαξιλαροθήκες σεντόνια , ρούχα μέχρι και κουβέρτα έπλυνα.Λούστηκα και εγώ , έβγαλα και από μένα κάτι λίγα και μένω σχετικά ανακουφισμένη ότι όλα πήγαν καλά γιατί δεν έβλεπα και άλλες κόνιδες στο κεφάλι του μικρού.

Οι ψείρες όμως είχαν άλλη άποψη. Έχω ενημερώσει ήδη τον παιδικό για τις ψειρίτσες μας και εχθές ένα πολύ όμορφο χαρτάκι από την δασκάλα του που μου λέει ότι είναι γεμάτος ο μικρός.
Μα τι στα κομμάτια!!
Τον ξανακοιτάω και όντως είχε ή μου φάνηκε ότι δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο. Βέβαια με τις  ψείρες όπως αντιλαμβάνομαι δεν έχει σημασία αν έχεις μια ή εκατό γιατί πολλαπλασιάζονατι με τρελούς ρυθμούς.

Οπότε ξανά επιχείρηση ψείρες αλλά με διαφορετικό τώρα τρόπο.Του βάζω με ένα βαμβάκι ξύδι στο κεφάλι και τον αφήνω για λίγο.Στην συνέχεια αρχίζω το χτένισμα  Ε ρε η έρμη η μάνα τι έβγαλα πάλι.
Τον βάζω για μπάνιο και συνεχίζω το χτένισμα. Στο τελευταίο ξέπλυμα του βάζω μπόλικο ξύδι στο κεφάλι - σαν σαλάτα μύριζε ο καημένος.Και ξανά χτένισμα.Και τώρα εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Βέβαια διάβασα ότι τα αιθέρια έλαια λεβάντας , ευκάλυπτου και τεϊόδεντρου λειτουργούν προληπτικά
Καλύτερα να μυρίζει λεβάντα παρά ξύδι.
Περιμένω βέβαια να πείτε αν ξέρετε τι άλλο μπορώ να κάνω για να απαλλαγούμε κάποια στιγμή.