18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

Λοιπόν μπαίνοντας όλο και περισσότερο στο πνεύμα των Χριστουγέννων αποφάσισα να κάνω κουλουράκια.Είχα προμηθευτεί πιο μπροστά κουπάτ έχω και σπέσιαλ βοηθό και την Παρασκευή το απόγευμα έγινε η απόπειρα.

Δεν σας λέω τι έγινε η κουζίνα αλλά ο μικρός τρελάθηκε να ζυμώνει και τελικά τα κουλουράκια βγήκαν λίγο πιο σκληρά απ' ότι έπρεπε. Αλλά άξιζε τον κόπο!

Κάνοντας τα κουλουράκια.


Τα κουλουράκια μας.


Και αποφάσισα να κάνω και ένα γλάσσο απλό με άχνη και λίγο νερό. Έλα όμως που δεν έβρισκα χρώμα ζαχαροπλαστικής στα σούπερ μάρκετ . Σε 4 πήγα και τίποτα. Οπότε  άφησα σε μερικά το άσπρο χρώμα και για κόκκινο σκέφτηκα να βάλω λίγη μαρμελάδα φράουλα. Και να το αποτέλεσμα.


Επειδή όμως με δυσκόλεψε αρκετά αυτό το γλάσσο είπα να κάνω και με σοκολάτα άσπρη και κουβερτούρα.



Και η συνταγή για τα κουλουράκια - πιο απλή δεν γίνεται.

  • 230γρ βούτυρο
  • 100γρ άχνη
  • 300γρ αλεύρι
  • βανίλια
  • 3 -4 κουταλιές του γλυκού γάλα
Για το γλάσσο
  • 400γρ άχνη 
  • 3 - 4 κουταλιές της σούπας νερό
Χτυπάτε πρώτα το βούτυρο - να είναι σε θερμοκρασία δωματίου - με την άχνη. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα γίνουν σκληρά.
Τα ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Τώρα έχω βάλει στο μάτι μια καρυδόπιτα να κάνω.Περιμένω να μου δώσουν την συνταγή και θα δείτε τα αποτελέσματα.