31 Οκτωβρίου 2012

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Παρά τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός προφυλάσσει από ασθένειες όπως η διάρροια και η πνευμονία, τα παγκόσμια ποσοστά μητρικού θηλασμού έχουν παραμείνει σχετικά στάσιμα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αυξανόμενα από 32% το 1995 σε 39% το 2010.

Με σύνθημα «Κατανοώντας το Παρελθόν - Σχεδιάζοντας το μέλλον» ξεκινά η Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού, από 1-7 Νοεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση και προαγωγή του. Παράλληλα το «Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» προσκαλεί τις μητέρες και όχι μόνο, να βρεθούν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στον 3ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που θα πραγματοποιηθεί 11-13 το μεσημέρι σε 28 πόλεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι Αθήνα,Αμοργός, Βόλος, Βέροια, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κεφαλλονιά, Κιλκίς, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Μύκονος, Ξάνθη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σέρρες, Σύρος, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά.

Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος θα πραγματοποιήσει φθινοπωρινό  παζάρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου,  από τις 11πμ έως τις 4μμ, στον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο «Κοκκινοσκουφίτσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος βασίζεται στην οικονομική υποστήριξη όλων όσων θεωρούν το έργο του σημαντικό, για να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Οποιαδήποτε συνεισφορά σας στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, θα αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στο έργο του Συνδέσμου.

Αν έχετε μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνίδια, ρούχα για βρέφη, μωρά, παιδάκια και έγκυες, βιβλία για παιδιά και μαμάδες, και άλλα αντικείμενα για τη μεταφορά των μωρών (καροτσάκια, ρηλάξ, αλλαξιέρες, πόρτ-μπεμπέ), και θέλετε να τα χαρίσετε στο Παζάρι, μπορείτε να τα φέρετε στο χώρο του παιδικού σταθμού το Σάββατο 10:00-13:00.

Στο παζάρι οι γονείς μπορούν να απολαύσουν, σε χαμηλές τιμές, μπουφέ με σπιτικά εδέσματα, γλυκά και ποτά, χειροποίητα είδη, ρούχα από δεύτερο χέρι, βιβλία, αντικείμενα και παιχνίδια για βρέφη και παιδιά, λαχειοφόρο αγορά με δώρα για όλη την οικογένεια.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε θεατρικά, μουσικά και δημιουργικά δρώμενα με την Εύα Ιεροπούλου & το συγκρότημα Family Sound Machine, την Λήδα Βαρβαρούση και την Εταιρία θεάτρου «Μικρός Βορράς». Παράλληλα, οι γονείς θα συζητήσουν και θα ενημερωθούν γύρω από το θηλασμό, πίνοντας καφέ με τις Συμβούλους. 

 Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που εκπροσωπεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό La Leche League International (www.llli.org), την παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση υποστήριξης του θηλασμού στον κόσμο. Το Σύνδεσμο εκπροσωπούν ειδικά εκπαιδευμένες μητέρες, που μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους για το θηλασμό, με μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους, προσφέροντας εθελοντικά στήριξη και πληροφόρηση.