25 Ιουλίου 2012

Πολύχρωμο μωσαϊκό από ζελέ


Mosaic Dessert Jello Bars
kraftbands.com
Μια δροσιστική ιδέα και απλή για το καλοκαίρι είναι το ζελέ. Για να εντυπωσιάσετε λίγο παραπάνω του καλεσμένους σας - για να μην αρχίσουν τα σχόλια " σιγά τι μας κέρασε ένα ζελέ, σιγά τα αυγά" (συνήθως εμείς οι γυναίκες κάνουμε τέτοια σχόλια) μπορείτε να το κάνετε σαν μωσαϊκό πολύ εύκολα και πολύ απλά - ακόμα και αν δεν το έχετε καθόλου με την μαγειρική και τα γλυκά.

Χρειαζόμαστε
  •  2 - 3 πακέτα ζελέ ότι σας αρέσει - να είναι απλώς διαφορετικό χρώμα για να γίνει πολύχρωμο.
  • Ζελατίνη διάφανη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 ποτήρια νερό
Κάνετε τα ζελέ όπως περιγράφονται στις οδηγίες πάνω στα κουτιά και τα βάζετε στο ψυγείο για να γίνουν.Βάζετε την ζελατίνα σε κρύο νερό για να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε 1 1/2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλύθεί η ζελατίνα .Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε.

Βγάλτε τα ζελέ από το ψυγείο και τα κόψτε τα  σε κομμάτια σε ότι σχήμα θέλετε , τετράγωνα, τρίγωνα  ότι σας αρέσει.Βάλτε τα σε ένα τετράγωνο πυρέξ, ταψάκι, φόρμα ότι έχετε και περιχύστε από πάνω την ζελατίνα με το ζαχαρούχο γάλα. Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει. 

Στη συν'εχεια το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε μπάρες και σερβίρετε.

Έτοιμο απλά, γρήγορα και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.