27 Ιουλίου 2012

Acne face mapping ή αλλιώς ο χάρτης του προσώπου για την ακμή

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα  εδώ σχετικά με το face mapping και την ακμή. Όλες μας έχουμε "συναντηθεί με την κυρία" στο παρελθόν ή ακόμα και τώρα.

Καταρχήν τι είναι το face mapping ή ελληνιστί ο χάρτης του προσώπου μας.Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική και την Αγιουβέρδα , το κάθε σημείο του προσώπου μας αντιστοιχεί και σε κάποιο σημείο του σώματός μας. Αναλύοντας σε ποιο σημείο βγάζουμε συνεχώς σπυράκια μπορούμε να βρούμε το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε.
Πως σας ακούγετε ? Τρελό?

Έτσι έχουμε:

face mapping, acne, zits, pimple, spots, solutions, skincare, beauty, skin, face
από http://thebeautygypsy.com

 
1 & 2: Πεπτικό σύστημα — Φάτε λιγότερο επεξεργασμένα φαγητά κοινώς Goody's MacDonalds και τα λοιπά,καταναλώστε πολύ νερό .
3: Συκώτι — Κόψτε το ποτό ,τα λιπαρά και τα γαλακτοκομικά. Είναι επίσης στο σημείο που εμφανίζονται οι τροφικές αλλεργίες γιαυτό να έχετε το νου σας.Ελαφρά άσκηση και ύπνος βοηθούν στο πρόβλημα.
4 & 5 & 6 & 7: Νεφρά — Αφυδάτωση. Νερό , νερό , νερό.
6: Καρδιά — Ελέγξτε την πίεση σας και την βιταμίνη Β. Μειώστε τα καυτερά φαγητά και την κατανάλωση του κρέατος.
9 & 10: Αναπνευστικό σύστημα — Καπνίζετε? Είστε αλλεργικοί? Αν τίποτα από τα δυο δεν ισχύει κόψτε την ζάχαρη και ασκηθείτε.Προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο λαχανικά.Επίσης τα κινητά τηλέφωνα και τα μαξιλάρια ευθύνονται πολλές φορές για το πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου λόγω βρωμιάς.
11 & 12: Ορμόνες — Εδώ είναι η υπογραφή των ορμονικών αλλαγών στο σώμα σας.Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για βοηθήσετε τον οργανισμό σας είναι να κοιμάστε αρκετά , να πίνετε πολύ νερό, να τρώτε πολλά λαχανικά και να γίνετε καλός καθαρισμός του προσώπου.Το "ξέσπασμα" σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι και ένδειξη ωορρηξίας.
13: ΣτομάχιΑυξήστε την κατανάλωση ινών και πιείτε τσάι . Βοηθάει στην χώνεψη.
14: Αρρώστια — Τα σπυράκια είναι ακόμα μια ένδειξη ότι ο οργανισμός σας "παλεύει" κάποια λοίμωξη.

Την επόμενη φορά που θα βγάλετε σπυράκια προσπαθήστε να δείτε κάτω από το προφανές και διορθώστε το.Το πρόσωπο σας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας.