5 Ιουλίου 2012

Ο κήπος μας - Μέρος 2

Οι κόποι μας άρχισαν να ανταμείβονται. Μπορώ να πω με περηφάνια ότι θα φάμε αρκετά λαχανικά από το κήπο μας.Βαλθήκαμε φέτος να καταργήσουμε την λαϊκή .Μήπως να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά να γίνω αγρότισσα?Ξεκινήσαμε τις προάλες με τα αγγουράκια μας. Τα δυο πρώτα.Είναι πεντανόμιστα και μυρίζουν βρε παιδί μου αγγούρι.Μην γελάτε έχει και το αγγούρι μυρωδιά τα βιολογικά τουλάχιστον . Έχουμε φυτέψει 4 αγγουριές και όλες είναι φορτωμένες.


 

 Και οι αγγουριές μας. Το μόνο που θέλουν οι αγγουριές έιναι πολύ νερό. Θα σας πω όταν έρθει ο λαγαριασμός του νερού αν θα ξαναβάλω αγγουριές. 
Έχουμε μετά και τις πεπονιές μας. Πρώτη φορά φυτέψαμε πεπόνια και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνουν. Πάντως μετρήσαμε καμιά 10αριά πεπόνια μέχρι στιγμής και όλα μεγαλώνουν.Είπαμε με τον γείτονα θα κάνουμε ανταλλαγή προϊόντων , αυτός θα μας δώσει καρπούζια και εμείς θα του δώσουμε πεπόνια.

Περιμένουμε τώρα τις ντοματιές , τις πιπεριές και τις μελιτζάνες που όλα είναι φορτωμένα. Πάντως είναι φοβερή αίσθηση και ικανοποίηση να βλέπεις τα φυτά να μεγαλώνουν
και να περιμένεις πότε θα κάνουν τους καρπούς τους. Θα ξαναθυμηθούμε τις πραγματικές γεύσεις και τα αρώματα που έχει το κάθε λαχανικό και φρούτο.

Και πιστέψτε με είναι πιο νόστιμα όχι μόνο γιατί είναι από τον κήπο μας αλλά κάναμε κόπο για να τα φυτέψουμε και να τα μεγαλώσουμε.

Κάθε απόγευμα που βγαίνουμε στον κήπο κοιτάμε ένα ένα φυτά και κάθε μέρα βλέπουμε πόσο πολύ έχουν μεγαλώσει. Σαν μικρά παιδιά κάνουμε που τους δίνουν ένα καινούριο παιχνίδι.

Οικιακή οικονομία σε όλο της το μεγαλείο και ανταλλαγή προϊόντων όπως έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν - έτσι θέλω να πιστεύω - στα χωριά. 

Και τελικά δεν είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργήσεις τα φυτά που θέλεις είτε σε κήπο είτε σε γλάστρες είτε στο μπαλκόνι μας αρκεί να υπάρχει η διάθεση.