13 Ιουνίου 2012

Εργοδότες VS Εργαζομένων

Η κόντρα μόνιμη. Οι μεν εργοδότες κατηγορούν μόνιμα τους υπαλλήλους τους ότι δεν δουλεύουν πολύ και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και οι δε υπάλληλοι κατηγορούν μόνιμα τα αφεντικά για αυταρχισμό , ότι δεν πληρώνουν και γενικά ζητάνε το κοντό και το μακρύ τους.
Και τελευταία η οικονομική κρίση έχει οξύνει τα πράγματα.

Ήρθε και σε εμάς η κρίση - στην εταιρεία που δουλεύω -  όχι όμως η οικονομική, ευτυχώς.Απολύθηκε σήμερα συνάδελφός μου που ήταν στην εταιρεία 15 χρόνια και όπως βλέπω έρχεται και η δική μου η σειρά (μην ρωτάτε γιατί) και από εργαζόμενη μητέρα θα γίνω σκέτη μητέρα.

Βασικά σήμερα νιώθω τόσο άσχημα πολύ περισσότερο από όταν έφευγα εγώ από μια εταιρεία.Ίσως γιατί δουλεύαμε σχεδόν 6 χρόνια μαζί και δεν είχαμε προβλήματα, γιατί είχα και ένα άνθρωπο να μιλήσω και να μου  πει αντικειμενικά μια γνώμη, γιατί κάθε μέρα την έβλεπα γιατί όλα αυτά μαζί.

Και το μεγαλύτερο κακό είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται αγορά εργασίας και σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα?. Και πόσο μάλλον όταν έχεις και οικογένεια.Ποια όνειρα και ποια διάθεση να έχεις για να πιστέψεις και να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο?

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά πως?

Αφιερωμένο στην Χριστίνα