28 Μαΐου 2012

Ο κήπος μας

Ο καιρός τρελάθηκε . Πάει μας έχει μουχλιάσει. Κάθε μέρα βροχή και πολύ βροχή.Πλέον βάζουμε στοίχημα όχι αν θα βρέξει αλλά τι ώρα θα βρέξει.
Με τόση βροχή τα λουλούδια που φυτέψαμε φέτος πλέουν τα λοίσθια. Το μόνο που ευνοείται από τόση βροχή είναι τα αγριόχορτα. Τα γαρυφαλλάκια μας όπως φαίνεται σάπισαν , θα φανεί τι θα κάνουν αν αποφασίσει να σταματήσει να βρέχει και βγάλει ήλιο.
Το περίεργο είναι πως παρά την τόση βροχή οι φραουλιές μας θέριεψαν και βγήκαν οι φραουλίτσες μας αν και πολλές σάπισαν λόγω της βροχής.Ο μικρός έχει τρελαθεί με τις φράουλες και δεν τον προλαβαίνουμε. Αν και πολύ μικρότερες του εμπορίου μυρίζουν και έχουν γεύση φράουλα.

Φέτος είναι ίσως η πρώτη χρονιά που βγήκαν σώα τα άσπρα τριαντάφυλλα. Κάθε χρόνο πριν προλάβουν να ανοίξουν τα μπουμπούκια τα είχαν φάει οι ψείρες και οι κάμπιες. Που να είχε και ήλιο πόσα θα άνθιζαν.

Φέτος τα ψέκασα με ένα διάλυμα πολύ απλό που μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας και κάνει  πολύ καλή δουλειά , εντελώς οικολογικό και  το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Βάζουμε
1λίτρο νερό
300ml οινόπνευμα
50ml υγρό πιάτων


Το ανακινούμε και έτοιμο. Ψεκάστε άφοβα.
 
Ευτυχώς άνθισαν και τα κρίνα μας που απ' ότι φαίνεται δεν πτοούνται από τίποτα.


 
Οι ροδιές όμως παραπτοόυνται από την δυνατή βροχή. Ενώ άνθισαν την προηγούμενη βδομάδα, λόγω της πολύ δυνατής βροχής έχουν πέσει πολλά λουλούδια. Οψόμεθα να δούμε πόσα ρόδια θα έχουμε φέτος.

Ευελπιστούμε να σταματήσει να βρέχει και να στεγνώσει λίγο το χώμα για να φυτέψουμε τα λαχανικά μας, ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες.