15 Απριλίου 2012

Σπιτική κρέμα καραμελέ

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!

Πάσχα σήμερα μεγάλη γιορτή και ευκαιρία για την οικογένεια και όχι μόνο με την στενή έννοια αλλά και ξαδέρφια ,θείους, θείες,γιαγιάδες να μαζευτούμε όλοι και να γιορτάσουμε, να καθίσουμε όλοι στο γιορτινό τραπέζι. Ανεκτίμητες στιγμές - σαν διαφήμιση πιστωτικής κάρτας ακούγομαι -  για τα παιδιά μας και εμάς. Δυστυχώς ο σημερινός τρόπος ζωής με το τρέξιμο , το άγχος και την τρέλα δεν μας δίνει πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Τέλος άσχημες και αγχωτικές σκέψεις για σήμερα.

Μετά την χθεσινή μαγειρίτσα που ευτυχώς έφαγε και ο μικρός - τελικά είναι δικό μου παιδί δεν έγινε λάθος στην κλινική - το κατσικάκι είναι ήδη στη σούβλα. Μιαμ μιαμ άρχισε ήδη ο μικρός.
Λοιπόν επειδή θα φάμε πολύ και θα θέλουμε μετά ένα γλυκάκι ελαφρύ για να φύγει και λίγδα από το κατσικάκι και το κοκορετσάκι μια κρέμα καραμελέ είναι ότι πρέπει - την δίαιτα θα την σκεφτούμε από Δευτέρα.
Λοιπόν χρειαζόμαστε για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
6 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες

για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Ρίχνουμε το γάλα καυτό - προσοχή μην κόψουν τα αβγά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε  την ζάχαρη , το νερό και τον χυμό λεμονιού για να κάνουμε την καραμέλα. Όταν αρχίσει να  χρυσαφίζει την βγάζουμε και την ρίχνουμε στο ταψί που θα βάλουμε την κρέμα καραμελέ.Ρίχνουμε και την κρέμα από πάνω.Ψήνουμε σε μπεν μαρί ( βάζουμε το ταψί με την κρέμα σε ένα μεγαλύτερο με νερό μέσα) και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ - εγώ το άφησα για 2 ωρίτσες και ήταν μια χαρά είμαι ανυπόμονη τι να κάνω.




Αμάν αυτή η φωτογραφική μηχανή ότι να ' ναι ημερομηνία έχει.

Καλό γλέντι σε όλους μας με υγεία !