30 Μαρτίου 2012

Ραπτομηχανή στη φόρα

Εδώ και πολύ καιρό έχω βάλει στο μάτι την ραπτομηχανή της μαμάς μου που έχει μείνει στα αζήτητα.


Βέβαια είναι αρκετά παλιά αλλά τα κατάφερα εχθές και έκανα μια δοκιμή.Δεν σας δείχνω τις δοκιμές γιατί θα γελάσουν και τα τζιτζίκια. Αλλά που θα πάει θα την μάθω.Βέβαια το τι κυκλοφορεί πλέον σε ραπτομηχανές δεν λέγεται δείτε μερικά  παραδείγματα.
Είναι ευκαιρία τώρα με την κρίση να  ξαναθυμηθούμε παλιές πρακτικές .Όλα αυτά που παρατήσαμε γιατί τα θεωρούσαμε bass class και χωριάτικα ήρθε η ώρα να τα ξαναθυμηθούμε και να ασχοληθούμε μαζί τους.Θυμάστε τις δαντέλες που έκαναν οι παλαιότερες, οι μπλούζες που μας έπλεκαν ,τα σεμεδάκια?
Και βασικά μου την έχει δώσει αρκετά που μπορούν να γίνουν τόσα πολλά και κάνουμε τόσα λίγα.   Και μου την έχει δώσει ακόμα περισσότερο γιατί βλέπεις  τόσα site - κυρίως αμερικάνικα και εκεί είναι που τρελαίνομαι- με διάφορες χειροτεχνίες από το ράψιμο μέχρι το τσιγκελάκι της γιαγιάς και το πλέξιμο.
Δεν κατάλαβα δηλαδή εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε?
Ε άντε να ξεκουνιόμαστε λιγάκι να μάθουμε να ράβουμε επί της ευκαιρίας και κανένα φερμουάρ όταν ξηλώνεται και κανέναν ποδόγυρο.
Ήρθε η ώρα να ανοίξει το μπαούλο με τα σεμεδάκια και τις μπλούζες και να ζητήσουμε από τις παλαιότερες να μας μάθουν την τέχνη τους.
Η κρίση και το internet δημιουργoύν ευκαιρίες μην το ξεχνάτε.